top of page

5 tips till att hålla kosten mer sund!

Att sitta hemma och inte ha rutin kan resultera i att motivationen till att hålla en sund kost inte är lika stark. Därför har jag skrivit ihop 5 tips till att försöka hålla sig till sin sunda kost.


1. Gör en matlista för veckan. Planera även när du ska laga diverse maträtt och vad som blir matlåda. Oftast så väljer man att äta snabbmat när man inte kommer på vad man ska laga eller inte har tid men om maten redan är planerad & inhandlad så blir det oftast lite enklare.


2. Ha inget snacks hemma. Under stunder då man egentligen kanske är lite hungrig eller otroligt sötsugen lyckas man alltid skrapa fram en oöppnad chokladask eller en opoppad popcorn påse. När du bestämmer dig för att äta snacks/sötsaker köp bara den mängd du tänker äta den stunden och spara inget hemma.3. Ha alltid lite "hälsosammare" sötsaker hemma. Ifall suget kommer till så har du redan planerat upp och en liten proteinbar, en chiapudding, lite solrosfrön eller annat du kan snacksa i dig med lite mindre kalorier och socker.


4. Gillar du att småäta? Planera istället in ett nyttigare mellanmål lite då och då. Så två timmar in efter frukost börjar det vattnas i munnen igen? Ta då och se fram emot ditt mellanmål som ligger näst på agendan!


5. Detta kanske inte gäller alla men att dricka te eller vatten kan dämpa den rastlösa hungerkänslan. Så när det där suget börjar traska in förberedd en kopp te eller spicea upp ditt vatten med lite citron, ingefära & mynta (så boostar du immunförsvaret samtidigt).

134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page