top of page

5 tips till att klara dina nyårslöften

Är du också en av de som är superpeppad med att börja ett superhälsosamt liv efter nyårsafton men återgår till samma gamla dåliga rutin efter ett par veckor? Här kommer 5 tips på hur du ska hålla dina löften.

  1. Skriv ner dina mål. Det kan vara bra att ha de tydligt nedskrivna framför dig. Skriv ner när du vill uppnå ditt mål under året och hur du ska nå dit. Tex: i början på juni vill jag ha gått ner 10kg, jag ska göra detta genom att börja träna 4 gånger i veckan med hjälp av en PT och tänka mer på vad jag äter.

  2. Börja inte med alla mål på en gång. Sluta röka, börja träna, sluta äta godis, börja yoga varje morgon, läsa en bok i månaden. Alla dessa mål är superbra och är möjliga att klara, men inte alla på en gång. Chansen att du tröttnar är stor då. Välj 1 av de och börja med i januari. Förslagsvis det enklaste.3. Ge inte upp bara för att du "fuskade". Tänk att du nu kommit igång och tränat 3 gånger i veckan som är ditt mål är, och något hände så du missade en vecka, ska du sluta bara för det? Du har ändå kommit igång och livet kommer alltid komma med små barriärer men sluta inte för det, bara börja om där du tog din paus.


4. Läs på om ditt mål. Absolut, vi alla vet egentligen hur vi ska börja träna, äta nyttigt, minska youtube kollandet men vilken metod fungerar bäst för dig? Hur kommer förändringen påverka dig i vardagen? Finns det något du kan ersätta sockret med? Läs på och gör upp en plan. Att sluta med ett beteende är inte så enkelt som man tror, du måste engagera dig lika mycket som om det vore en livsavgörande uppgift (för i slutändan är det ju det).


5. Hitta personer som peppar och engagerar sig, eller kanske till och med har samma mål som dig. Ibland är saker och ting en aning lättare att göra tillsammans. Ett mess i veckan eller en grupp på Facebook kan göra mer än vad du tror.


Glöm heller inte lita på dig själv och din egna förmåga. Vi kan klara allting i livet sålänge vi tror på det. Du fixar det, jag lovar!


Häng på 60 dagars sockerfri utmaning.

Min stora svaghet är socker, godis, kakor, choklad etc. Därför vill jag inleda det nya året med 60 dagars sockerstop. Med start den 4 januari kommer jag att tillsammans med er som vill haka på att posta, uppdatera och peppa på min Instagram. Så in och följ @2strongwithhanna https://www.instagram.com/2strongwithhanna/


124 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page