top of page

Träna bort din ångest!

Ibland känns livet pest & pina, allting går snett, motivationen ligger på botten och det finns inget ljus i tunneln. Att ha såna perioder är okej. Ibland kan dessa perioder utveckla sig till något värre, ångest & depression. Vid en depression hamnar hjärnans signalämnen i obalans och lustfyllda signalämnen lever inte som de ska därför tar våran låga energi & brist på motivation över. Mot depression & ångest finns flera "botemedel" som t ex terapi, medicin osv.


Men den bästa receptet mot depression är motion, att träna. Detta kanske inte är någon nyhet för dig men är det något du gör? När du tränar utsöndrar din hjärna flertal olika signalämnen som ingår i din hjärnas "belöningssystem", detta gör att du känner fler vällustkänslor och smärtan dämpas en bit. Inte nog med att träningen lättar på din ångest, den bidrar till många fler hälsosamma saker i din kropp.


Visst, att komma igång med träning under en depression kan kännas omotiverande & tungt, kanske behöver man lite hjälp utifrån.


Kolla över om du har någon kompis som tränar regelbundet, häng på hens pass. Att börja med att ta små promenader med en god ljudbok i öronen kan vara starten. Gå på ett gruppträningspass, en gång i veckan räcker till en början.


Vill du ha ytterligare hjälp så erbjuder jag just nu kostnadsfria konsultationer för dig som vill ha motivering till träning. Boka din tid här.

159 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page